Prijzen van ereaders in China in vrije val

0

Enkele grote ereaderfabrikanten in China hebben de prijzen van hun ereaders onlangs sterk naar beneden bijgesteld. In het land is veel concurrentie op het gebied van ereaders, bovendien zijn er veel goedkope tablets in omloop. De verlaagde prijzen moeten de verkoop van ereaders een nieuwe stimulans geven.

Hanvon, de bekendste en grootste Chinese fabrikant van ereaders, heeft de prijs van diverse modellen naar omgerekend 92 dollar verlaagd. Het bedrijf heeft naar verluidt te maken met behoorlijke verliezen bij de ereaderdivisie, met name door de concurrentie van tablets.

Ook Shanda, een andere Chinese fabrikant, biedt nu een goedkope ereader aan, voor de helft van de oorspronkelijke prijs. De 6-inch eInk-ereader BamBook gaat nu voor omgerekend 77 dollar over de toonbank – waarschijnlijk, zo schat The Digital Reader, minder dan de kostprijs van de componenten van het apparaat. Twee andere fabrikanten, Newman en Aigo, zouden de prijzen van hun producten ook sterk verlaagd hebben.

China is een van de weinige gebieden in de wereld waar de verkoop van ereaders de laatste tijd afneemt. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de verkoop met 7,4 procent ten opzichte van een kwartaal eerder.

(Via Technode.)

Vorig artikelWebsite Nederlands Dagblad vanaf vandaag achter betaalmuur
Volgend artikelDeadline voor iOS-ebookapps nadert: wat doen Amazon en B&N?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in