Ruzie om ebook royalties

0

De Britse afdeling van uitgeverij Random House ligt onder vuur over de verdeling van ebook royalties. Random House zou ebook royalties bieden die onder het aanbod van andere uitgeverijen liggen.

Literaire agents die in onderhandeling waren met Random House hebben een impasse bereikt. Random House zegt echter dat het druk bezig is om een economisch levensvatbaar verdienmodel op te stellen met betrekking tot ebooks, dat eerlijk is voor zowel auteurs als uitgevers.

Carole Blake van Blake Friedmann zei al sinds november 2008 geen nieuwe contracten meer te hebben getekend met Random House. Ze vindt het belachelijk dat Random House de norm voor royalties houdt op 17,5 tot 20% terwijl andere uitgeverijen publiekelijk 25% als norm hanteren. Blake Friedmann is een agentschap voor onder andere fictie en non-fictie auteurs.

Bovendien maakt Random House ook nog verschil in royalties voor veel verkopende en weinig verkopende auteurs. De bestsellers krijgen wel 25% van de opbrengst op ebooks. Die met minder verkopen krijgen een lager percentage. Random House weigerde commentaar.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelEbook kopers zijn mannen
Volgend artikelEbooks en ereaders – een richting

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in