Bol.com en Sony bundelen krachten: revolutie in ebooks en ereader

0

Bol.com en Sony bundelen de niet geringe krachten en presenteren hun revolutionaire samenwerking op het gebied van ebooks voor genodigden op 26 augustus. Digitaal lezen in Nederland wordt groots uitgerold.

Bol.com kondigde een aantal weken geleden al aan dat zij met Centraal Boekhuis 1000 Nederlandstalige ebooks zouden gaan verkopen vanaf 1 september. Tegelijkertijd kondigden zij ook aan dat ze de Sony ereader gaan verkopen. De ebooks zullen in ePub formaat worden aangeboden. Ingram zal de ebooks gaan hosten in haar databases.

Bol.com heeft zo’n 2 miljoen vaste klanten en 80 miljoen pageviews per jaar. Het bedrijf is zodoende in staat om veel aandacht te genereren voor het fenomeen ebook, net zoals Amazon.com twee jaar terug digitaal lezen op de kaart zette in de VS, met de introductie van de Kindle.

Bol.com zegt al anderhalf jaar bezig te zijn met ebooks. De webwinkel heeft goed gekeken naar de ontwikkelingen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië maar heeft een andere strategie gekozen; zo wil Bol.com niet met een eigen ereader of ebookformaat gaan werken. Zo zullen de ebooks van Bol.com ook te lezen zijn op de BeBook (1/2/Mini) en de Cybook (Gen3/Opus).

Wellicht grijpt Sony dezelfde gelegenheid aan om een nieuwe Reader te presenteren. Er gaan geruchten dat er een nieuwe Sony Reader komt met een groter scherm. De Sony PRS-500 en 700 zijn bij een aantal webwinkels al niet meer te krijgen en de PRS-505 is onlangs bij sommige Duitse webwinkels in prijs verlaagd.

Uiteraard is eReaders.nl erbij als Sony en Bol.com hun plannen voor de verkoop en uitrol van ebooks op 26 augustus presenteren. We houden je op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in