Amazon komt met nieuwe Kindle

0
DELEN

De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft gisteren de nieuwste generatie van de Kindle-ereader aangekondigd. De Kindle 3 heeft in vergelijking met de voorganger een beter contrast, snellere paginawisselingen, is iets kleiner en lichter en komt in twee versies, een Wifi- en een Wifi/3G-versie.

De aankondiging van de nieuwste generatie Kindles komt niet als een verrassing. Enkele dagen geleden bleek dat de laatste generatie Kindles uitverkocht was, wat de geruchten over een nieuwe versie aanwakkerde.

De nieuwste generatie van de Kindle is nu al te bestellen en zal vanaf 27 augustus geleverd gaan worden. De ereader is verkrijgbaar in twee kleuren, wit en grafiet, en de goedkoopste Wifi-versie zal 139 dollar gaan kosten. De duurdere 3G-versie gaat voor 189 dollar over de toonbank. Beide versies zullen wereldwijd geleverd worden.

Net als de eerder uitgebrachte nieuwe versie van de Kindle DX maakt de Kindle 3 gebruik van de nieuwste eInkschermen. Hierdoor wordt het contrast vijftig procent beter dan dat van andere ereaders. Volgens het persbericht dat Amazon verspreidde, gaan de paginawisselingen bij de nieuwe Kindle ook twintig procent sneller. Net als de Kindle 2 is de ereader uitgerust met een 6-inch scherm.

De Kindle 3 heeft verder een verdubbeld geheugen ten opzichte van de Kindle 2. Daarnaast belooft Amazon dat het omslaan van een pagina nu nog minder storend is. De bladerknopjes zullen namelijk stiller zijn.

(Via: Amazon.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER