Ebooks met DRM nu ook op Android

0

De makers van de Txtr-app voor iPhone hebben een applicatie voor het Android-platform beschikbaar gesteld. Hierdoor is het nu ook mogelijk ebooks met Adobe DRM-beveiliging te lezen op smartphones en tablets die op Android draaien. De meeste ebooks die bij webwinkels als Bol.com en Selexyz te koop zijn maken gebruik van deze beveiliging.

Om ebooks die je bij een Nederlandse webwinkel gekocht hebt te downloaden naar je Android-smartphone, dien je eerst een account aan te maken op Txtr.com. Hierna kun je je ebooks in ePub-formaat uploaden naar je eigen collectie op deze website. Wanneer je vervolgens de app in de Android Market downloadt, heb je via je smartphone toegang tot die collectie boeken. Na het invullen van de login-gegevens van je Adobe-account (in de settings van de app) kun je de beveiligde ePub-bestanden zonder problemen downloaden en openen op je smartphone.

De app zelf is qua leeservaring eenvoudig maar doeltreffend. Er is keus uit vier verschillende lettergroottes en de tekst kan zowel zwart op wit als wit op zwart weergegeven worden. Verder kun je ook nog bookmarks aan de tekst toevoegen. De applicatie accepteert naast beveiligde ePub-bestanden ook onbeveiligde ebooks in ePub-formaat en PDF-bestanden. Daarnaast ondersteunt de app ook het downloaden van ebooks direct vanuit de browser of het emailprogramma.

Vorig artikelAmazon komt met nieuwe Kindle
Volgend artikel‘Eind 2011 meer ebooks dan paperbacks’
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in