‘Eind 2011 meer ebooks dan paperbacks’

0

Volgens Steve Kessel, hoofd van de afdeling Digitale Media bij Amazon, zal het bedrijf tegen het eind van 2011 meer ebooks verkopen dan paperbacks. Hij verwacht dat kort daarna de categorie ebooks ook de gecombineerde verkopen van hardcovers en paperbacks zal overstijgen.

Kessel voorspelt dat de verkoop van de twee nieuwe versies van de Kindle van Amazon voor een groot deel zal bijdragen aan de groei van de ebookverkopen. Daarbij komt ook dat de ebooks van Amazon nu op veel van de beschikbare smartphones en tablets gelezen kunnen worden door middel van apps.

De Kindle wordt vanaf 27 augustus voor het eerst ook via de Britse website van Amazon verkocht. Tegelijk daarmee zal er ook een Britse versie van de Kindle Store online komen. Kessel zei in een gesprek met Pocket-lint.com dat hij denkt dat Amazon ook in Groot-Brittanië snel marktleider op het gebied van digitaal lezen zal worden.

Vorige week maakte het bedrijf bekend dat er nu meer ebooks dan hardcovers verkocht worden via Amazon. Die berichten werden met enige scepsis onthaald, maar later door uitgevers grotendeels bevestigd.

(Via: Pocket-lint.com.)

Vorig artikelEbooks met DRM nu ook op Android
Volgend artikelReview enTourage eDGe: een log multifunctioneel apparaat, wellicht te veelzijdig
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in