Kindlegraph: signeermogelijkheid voor de Kindle

0

De mogelijkheid om ebooks te signeren bestaat al langer en er wordt steeds vaker mee geëxperimenteerd. Ook Amazon doet nu een duit in het zakje met Kindlegraph.

Een gesigneerd boek van de auteur is voor veel lezers een mooie toevoeging aan hun collectie. Er zijn al verschillende systemen die het signeren van ebooks mogelijk maken, zoals iDolVine en Autography. Ook wordt er door verschillende partijen mee geëxperimenteerd, onder andere door Uitgeverij Eburon en ook Heleen van Royen noemde deze feature al eerder in een interview met eReaders.nl. Een voormalig Amazon programmeur heeft nu een speciaal systeem ontwikkeld voor Kindle-gebruikers: Kindlegraph.

Via de site kan de lezer een favoriet ebook of auteur uitzoeken en een verzoek doen om een Kindlegraph van de auteur te ontvangen. De auteur kan de lezer dan een persoonlijke boodschap met handtekening sturen, welke direct binnenkomt op de Kindle. De persoonlijke pagina is helaas geen integraal onderdeel van het ebook zelf. Toch is het een leuke manier voor auteurs om via ebooks interactie met de lezer te hebben.

Programmeur Evan Jacobs bouwde het programma in slechts 48 uur tijdens een ‘hackathon’ georganiseerd door het Amerikaanse bedrijf DocuSign. Hij won hiermee de tweede prijs en is nu hard bezig verschillende auteurs te werven voor deelname aan Kindlegraph. De service zelf is gratis, Kindlegebruikers buiten de Verenigde Staten betalen wel een 3G-toeslag voor de verzending van de Kindlegraph.

Bron: eBooknewser

Vorig artikelGerucht: Apple overweegt overname Barnes & Noble
Volgend artikelApple jaagt app-klanten in het harnas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in