Amazon komt met nieuw ebookformaat

0

Amazon biedt sinds kort ebooktitels aan in een nieuw, door henzelf ontwikkeld formaat: Kindle Print Replica. Zoals de naam al doet vermoeden geeft dit formaat, volgens Amazon, een ebook precies zo weer als een gedrukt boek.

Op elke bladzijde in een Print Replica boek staan de woorden en afbeeldingen op dezelfde plek als van het geprinte boek. De ebooks hebben dezelfde eigenschappen als de andere titels van Kindle zoals de mogelijkheid om aantekeningen te maken, highlights aan te brengen en de optie om de laatst gelezen bladzijde te synchroniseren met andere Kindle-applicaties. Verder heeft dit formaat ook eigenschappen van PDF, waaronder inzoomfuncties en een vaststaande bestandsindeling, dus het lettertype kan niet worden aangepast.

Kindle Print Replica boeken kunnen worden gelezen op de nieuwste Kindle-applicaties op de PC en op de MAC. Amazon laat weten dat sommige titels met dit formaat kunnen worden geleend. De periode voor het lenen is tussen de 30 en 360 dagen. Het is ook mogelijk om een boek aan te schaffen in de leenperiode met korting op basis van het al betaalde huurbedrag.

Dit formaat heeft Amazon ontwikkeld voor boeken die een te complexe paginalay-out hebben om weer te geven met Mobipocket, zoals studieboeken. Op de website van Amazon staat: “Amazon biedt Kindle-boeken met Print Replica-formaat als dit formaat zorgt voor een betere leeservaring dan de huidige technologie met het standaard Kindle-formaat”.

Op het moment zijn Kindle Print Replica boeken alleen beschikbaar in de VS en alleen voor de PC en MAC. Het is nog niet bekend of Amazon met een kleiner bestandsformaat komt zodat het ook goed te lezen is op de Kindle.

(Via: Amazon en TeleRead)

Vorig artikelBol.com lekt nieuwe Sony Reader PRS-T1
Volgend artikelAKO tijdschriften nu ook voor mobiel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in