Werkt de Microsoft Office-divisie aan een ereading-dienst?

0

Een vacature van Microsoft doet vermoeden dat het Office-team een digitale lezersservice in de steigers heeft staan. Wellicht houdt deze dienst verband met de eerder aangekondigde samenwerking tussen Microsoft en Barnes & Noble’s Nook-compartiment.

Microsofts Office-team is sinds 22 augustus op zoek naar een programmamanager, die moet gaan meewerken aan ‘innovatieve producten en services voor ‘actieve lezers’.’ Volgens de functieomschrijving dient de nieuwe medewerker vertrouwd te zijn met digitale ecosystemen voor boeken en documenten, HTML en JavaScript, en moet hij of zij kunnen samenwerken met ‘partners’ zoals het Windows 8-team.

Het heeft er alle schijn naar dat deze Office-service in samenwerking met de Nook-divisie gebouwd wordt. Barnes & Noble-CEO William Lynch verklapte enkele maanden geleden namelijk het volgende: ‘Ik ga nog geen concrete aankondigingen doen, maar het is denkbaar dat een auteur, student of consument straks iets in Office creëert en dat vervolgens onmiddellijk te koop aanbiedt in de Nook-boekwinkel.’

Naar alle waarschijnlijkheid werkt het Microsoft Office-team dus aan een ereading-product. Of dit een (Nook-)leesapp voor ereaders en Windows 8-tablets wordt, dan wel een uitgeeftoepassing of een self-publishing-dienst, zal de toekomst moeten uitwijzen.

(Via: ZDNet)

Vorig artikelSony introduceert Xperia Tablet S
Volgend artikelGfK: sterke groei tablets en ereaders in West-Europa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in