Amazon: Kindle for the Web en Android-geruchten

0

De Amerikaanse internetwinkel Amazon heeft gisteren de nieuwe dienst Kindle for the Web gelanceerd. Hiermee kan het eerste hoofdstuk van een ebook gratis ingekeken worden en net als filmpjes op andere websites ingevoegd worden. Tegelijk doken geruchten op dat het bedrijf plannen heeft om een eigen Android App Store te beginnen.

Met Kindle for the Web is het mogelijk een voorbeeldweergave van een ebook direct in de browser te lezen. Tekst uit het ebook kan gedeeld worden via sociale netwerken. Ook is het mogelijk om de voorbeeldweergave in een andere website of blog in te voegen. Wanneer bezoekers vervolgens het ebook aanschaffen krijg je als websitebezitter over die verkoop commissie. In de voorbeeldweergave kun je verder net als in de apps voor bijvoorbeeld Android en iPad de tekst aan je eigen voorkeur aanpassen.

Via de website TechCrunch doken tegelijkertijd geruchten op dat Amazon plannen heeft om een eigen webwinkel voor applicaties voor Android op te zetten. Verschillende ontwikkelaars zouden de afgelopen tijd benaderd zijn om speciaal voor Amazon applicaties te gaan ontwikkelen. De nieuwe App Store zal volgens TechCrunch een gesloten omgeving zijn, waar Amazon zelf bepaalt welke applicaties er in komen. De apps zullen daarbij voorzien worden van Amazons eigen DRM. In de beginfase zal de App Store waarschijnlijk alleen in de VS beschikbaar zijn.

De geruchten over een mogelijke App Store van Amazon staan niet op zichzelf. TechCrunch kwam ook met het bericht dat ze een tip hadden gekregen dat Amazon binnenkort eveneens met een eigen tablet zal komen. Deze zal dan op Android moeten draaien en uiteraard toegang hebben tot Amazons App Store. Opvallend genoeg kwam Amazon vorige week ook juist met een update voor de Kindle-app voor Android.

(Via: TechCrunch.)

Vorig artikelKno komt met goedkopere tablet voor studenten
Volgend artikelVernieuwde ereader van Kobo ook met wifi
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in