Encyclopaedia Britannica spoedig op iPad

0

De Encyclopaedia Britannica is de oudste en meest prestigieuze Engelstalige encyclopedie en wordt beschouwd als één van de meest wetenschappelijke encyclopedieën. De encyclopedie gaat nu een wijder publiek aanspreken met een goedkope iPad-app. De app zal gratis zijn, maar alleen gebruikers met een abonnement hebben toegang tot de volledige content. De app wordt over een paar weken gelanceerd.

De Encyclopaedia Britannica gaat goed mee met zijn tijd. Al lang heeft de encyclopedie een betaalde website. Nu wordt er ook een iPad-app gelanceerd die de volledige encyclopedie omvat. De app is een stuk goedkoper dan de website en de papieren boeken. De app kost voor een jaar $24 of $2 per maand terwijl een jaarabonnement op de website $70 kost en de gehele gedrukte serie boeken $1400.

De app bevat veel gratis content, die je kan bekijken zonder een abonnement. De homepage bevat elke dag een nieuwe foto met een bijbehorend gratis artikel en toont gebeurtenissen die op die dag plaatsvonden zoals de verjaardag van Brigitte Bardot. Daarnaast bevat de app 100 gratis populaire artikelen: ‘Top Articles’. Van de overige artikelen ziet een niet-abonnee alleen de eerste 100 woorden.

Naast de encyclopedie bevat de app verschillende functies. De artikelen kan je opslaan om later offline te lezen, je kan ze markeren als favoriet of e-mailen naar een vriend. De app bevat ook ‘link map’, deze functie laat visueel zien wat de relatie is van het artikel dat je aan het lezen bent met andere artikelen in de encyclopedie. Social media-functies worden later nog toegevoegd aan de app.

De Encyclopaedia Britannica-app wordt over een paar weken gelanceerd voor de iPad, een iPhone- en Android-editie zullen daarna volgen.

(Via: All Things D)

Vorig artikeliBookstore geopend in Nederland
Volgend artikeliPad-krant The Daily is geen succes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in