Bibliotheken leven op door ebooks

0

Doordat ebooks steeds meer opkomen, worden steeds meer mensen lid van de bibliotheek in Groot-Brittannië. De Britse krant The Telegraph meldt dat Britse lezers het digitale boek omarmen.

Slechts enkele bibliotheken bieden ebooks aan, maar daar zien zij een sterke stijging in het aantal downloads en leden. Via de website kunnen leden ebooks lezen op hun ereader. Na 14 dagen wordt het ebook verwijderd en moet het ebook opnieuw geleend worden, als men verder wil lezen. Andere bibliotheken staan inmiddels ook op het punt om te starten met een ebook uitleen service

Een woordvoerder van de British Association of Libraries noemt de downloaddienst een goede ontwikkeling. Zo kunnen ook ouderen die niet makkelijk de deur meer uitgaan, ook boeken lenen. En natuurlijk is het mooi dat ook het aantal leden toeneemt.

In Nederland zijn ook een aantal bibliotheken die ebooks uitlenen, onder andere Rotterdam, Amsterdam, Almere en Breda. Het uitlenen van ebooks loopt meestal via Netlibrary, een systeem waarmee je met een eigen account ebooks kunt lenen vanuit je luie stoel.

(Via: Telegraaf.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in