Belangengroep voor ebook opgericht

0

Het ebook begint nu langzaamaan door te breken in Nederland. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot. Om de belangen van zowel lezers als auteurs te behartigen hebben Jack van Dooren en René Bladder een belangengroep voor het ebook opgericht.

Bestaande partijen en groepen in de markt missen volgens de initiatiefnemers vaak de aansluiting met nieuwe ontwikkelingen. De lezer heeft behoefte aan een breed aanbod tegen een redelijke prijs, maar die lezer wordt onnodig geconfronteerd met de problemen van uitgevers en fabrikanten en bedrijfsbeleid dat niet in zijn belang is. Schrijvers krijgen te maken met vergelijkbare problemen. De belangengroep voor het ebook vindt zijn oorsprong in de webcommunity en in netwerkbijeenkomsten en gaat Stichting Limint als platform gebruiken.

Onderwerpen die op de agenda van de belangengroep staan, zijn onder meer het verkrijgen van een groot en breed aanbod digitale boeken voor een betaalbare prijs, het opheffen van belemmeringen als DRM en koppelingen tussen ebookwinkels en ereaders en een herwaardering van royalty-percentages voor auteurs.

(Via: PressDoc.)

Vorig artikelSamsung Galaxy Tab komt met apps Bol.com en nrc.next
Volgend artikelLiquavista toont flexibel scherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in