Liquavista toont flexibel scherm

0

Het Nederlandse bedrijf Liquavista heeft in een filmpje een prototype getoond van een flexibel scherm. Het scherm is uitgerust met de nieuwe electrowetting-techniek waar Liquavista aan werkt. De eerste producten met deze techniek worden in de loop van 2011 op de markt verwacht.

Liquavista maakte de prototypes om aan te tonen dat de nieuwe techniek ook toegepast kan worden in lichtgewicht flexibele schermen in tegenstelling tot de nu veelgebruikte op glas gebaseerde schermen. Volgens Guy Demuynck van Liquavista opent dit de weg naar nieuwe toepassingen en een hogere duurzaamheid van elektronica.

Het in Eindhoven gevestigde bedrijf is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van schermen met electrowetting-techniek. Deze techniek maakt het mogelijk kleurenschermen te ontwikkelen die net als eInk geen achtergrondverlichting nodig hebben. Hierdoor verbruikt het scherm minder energie dan bijvoorbeeld LCD en is het scherm in fel zonlicht ook nog prima te lezen. In tegenstelling tot eInk is het met de techniek mogelijk om full-color en videobeelden weer te geven. Eerder maakte Liquavista al bekend dat de eerste schermen met deze techniek in 2011 in producten verwerkt zullen worden.

De korte video van de flexibele displays is te zien bij Liquavista.

Vorig artikelBelangengroep voor ebook opgericht
Volgend artikelBol.com start week van het digitale boek niet zonder problemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in