Vlaamse bibliotheken lenen vanaf 2014 ebooks uit

0

Het gros van de Vlaamse openbare bibliotheken gaat in april 2014 starten met het aanbieden van digitale boeken. Het gaat om een proefproject waar “al 178 steden en gemeenten zich voor gemeld hebben.” Dat zegt Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

In eerste instantie zullen er driehonderd digitale titels ter beschikking gesteld worden. Het betreft recente boeken, maar geen nagelnieuwe, en dit “uit respect voor de boekhandels”.

Deze ebooks zijn gratis te lezen op de pc’s en tablets van de bibliotheek. Thuis of onderweg lezen gebeurt via een app, waarin elk boek vier weken beschikbaar blijft. Per drie boeken betaal je vijf euro, een bedrag dat werd vastgelegd in samenspraak met de Vlaamse uitgevers. Het moet de auteursrechten helpen dekken, maar de extra investeringen voor de bibliotheken betaalbaar houden.

“Dit proefproject moet uitwijzen of we het bibliotheekpubliek kunnen verleiden de stap naar e-lezen te zetten”, aldus Schauvliege.

Datanews

Vorig artikelNieuw: Sony Reader PRS-T3
Volgend artikelBarnes & Noble introduceert nieuwe Nook GlowLight
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in