VS: 21 procent boekenkopers bezit leesapparaat

0

Volgens een onderzoek van Codex Group heeft momenteel 21 procent van de Amerikaanse boekenkopers een ereader of tablet. Het onderzoeksbureau vroeg 6.250 boekenkopers over hun gewoontes rond het kopen van boeken. Codex schat verder dat er sinds de prijsverlaging van de Kindle in juli rond de 800.000 exemplaren van deze ereader verkocht zijn.

De groei van het aantal verkochte Kindles sinds de zomer zorgt ervoor dat nu 14 procent van de mensen die geregeld boeken kopen een ereader heeft. Nog eens 7 procent bezit een tablet, in de meeste gevallen een iPad.

De vooruitzichten zijn dat het percentage lezers met een ereader halverwege 2011 zal zijn opgelopen tot 22 procent. Nog eens 14 procent bezit tegen die tijd een tablet waarop digitaal gelezen kan worden, zodat het totale percentage met een digitaal leesapparaat op 36 procent zal uitkomen. Slechts 14 procent van de boekenkopers stelt vastbesloten te zijn dat ze nooit ebooks gaan lezen.

De lagere prijs van de Kindle heeft er ook voor gezorgd dat de gemiddelde leeftijd van ereaderbezitters gedaald is. De eerste Kindle-bezitters waren oudere mensen (55-64) met een hoger inkomen. Op dit moment bevindt een groot deel van de ereaderbezitters zich in de leeftijdscategorie 35 tot 44 jaar. Ook onder Amerikaanse 65-plussers is een ereader nu populairder.

(Via: Publishers Weekly.)

Vorig artikel‘Nieuwe roman Houellebecq valt onder Creative Commons-licentie’
Volgend artikelAmazon werkt aan internationale uitbreiding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in