Pakjesavond: de vijf beste ereaders voor in de zak

0

De Sint heeft het er maar druk mee: duizenden schoenen moeten gevuld worden en op vijf december worden er zakken vol cadeaus verwacht. Om het voor de Goedheiligman gemakkelijker te maken heeft eReaders.nl de vijf beste 6 inch eInk ereaders op een rijtje gezet. Zo hoeft hij niet meer op zoek naar het perfecte digitaal lezen-cadeau.


Icarus Go, 99,99 euro, 170 gram
Een verlanglijstje gekregen met daarop ‘ik wil gewoon ebooks kunnen lezen zonder poespas’? Dan zit je als hulpsint goed met de Icarus Go. Deze ereader doet wat hij moet doen: ebooks weergeven. En daarbij hoeft de Sint zich met de Icarus Go geen breuk te sjouwen. Deze lichtgewicht ereader meet een luttele 170 gram en dat is uiteraard ook zeer gunstig voor de leeservaring. De Icarus Go beschikt niet over het nieuwste eInkscherm, maar is desondanks toch snel met het omslaan van de pagina’s. Deze basic ereader heeft een bookmarkfunctie, schermrotatie en een muziekfunctie. Ebooks kunnen overgezet worden met de bijgeleverde USB-kabel; de Go heeft geen WiFi. Voor slechts 99,99 euro maak je vast iemand blij met deze ereader zonder opsmuk.

Review Icarus Go
Koop de Icarus Go


Sony PRS-T1, 179 euro, 168 gram
Heeft de Sint een iets ruimere portemonnee en verdient degene die het cadeau ontvangt het nieuwste van het nieuwste? Dan is de Sony PRS-T1 een goede keuze. Deze ereader is door eReaders.nl uitgeroepen als beste keus. En dat is uiteraard niet voor niets. De T1 vertegenwoordigt de nieuwste generatie ereaders en is de lichtste ereader die er momenteel te verkrijgen is. Met slechts 168 gram schoon aan de haak hoef je niet bang te zijn dat het apparaat na langdurig gebruik zwaar aanvoelt. Je bedient de ereader via het touchscreen dat snel reageert op aanrakingen en ebooks haal je gemakkelijk binnen via wifi. Ook kunnen er aantekeningen op het apparaat gemaakt worden en heb je een browser ter beschikking om websites te bekijken. Voor de veeleisende digitale lezer is deze ereader een must!

Review Sony PRS-T1
Koop de Sony PRS-T1iRiver Story HD, 149 euro, 210 gram

De ontvanger van het cadeau ziet alles graag zeer scherp? Overweeg dan eens de iRiver Story HD. De resolutie van het 6 inch eInk scherm is 1024 x 768, een stuk hoger dan dat van de andere 6 inch ereaders. Daardoor is het beeld zeer rustig en zonder onregelmatigheden. De ereader is verder zeer basaal: er zit geen wifi, ebookstore of audiospeler op en ook het maken van aantekeningen moet je achterwege laten bij de Story HD. Maar wanneer het prettig lezen van ebooks de grootste wens is, dan doet deze iRiver Story HD precies wat hij moet doen, op een prachtig scherp eInkscherm.


Review iRiver Story HD

Koop de iRiver Story HD


Kobo Touch, 129 euro, 185 gram
Voor deze ereader zal Sinterklaas de hulp moeten inroepen van de Kerstman in Amerika of zal hij met Amerigo naar Duitsland moeten galopperen, want de Kobo Touch is nog niet verkrijgbaar in Nederland. Toch is dit apparaat een zeer geschikt cadeau, want de gelukkige ontvanger krijgt met de Kobo Touch een lichte ereader met een snel en haarscherp touchscreen, een mooi design en een gemakkelijke bediening. Natuurlijk heeft de Touch wifi, waardoor ebooks zowel via het apparaat als via de bijgeleverde USB-kabel overgezet kunnen worden. En voor de lezers die fan zijn van social media heeft de Touch nog een leuke extra: met Reading Life verdien je awards die niet misstaan op je Facebookpagina en zie je statistieken over je leesgedrag. Een mooie toevoeging voor bijvoorbeeld actieve (online) leesclubs.

Review Kobo Touch
Koop de Kobo Touch


Kindle Wi-Fi, +/- 80 euro (exclusief douanekosten), 241 gram
De Icarus Go, de Kobo Touch, de Sony PRS-T1 en de iRiver Story HD zijn ereaders die overweg kunnen met het ebookformaat ePub, de standaard voor Nederlandse ebooks. Zoek je als hulpsint echter een cadeau voor een lezer die houdt van Engelstalige boeken, dan is de Kindle Wi-Fi van Amazon een mooie optie. Deze ereader ontsluit via de Kindle Store in één keer een grote schat aan ebooks, vaak tegen gunstige prijzen. Al deze ebooks haal je gemakkelijk binnen via wifi en worden opgeslagen in de cloud waardoor je er overal toegang tot hebt. Daarbij is het apparaat een lust voor het oog met een rustig Pearl eInkscherm en de matgrijze kleur die ervoor zorgt dat het contrast van de letter nog beter is. Met de Kindle Wi-Fi geeft Sinterklaas een kwalitatief goede ereader met een groot gebruiksgemak en betaalt hij absoluut niet de hoofdprijs.

Koop de Kindle

Vorig artikeliPad-tijdschrift Greenzine: over een ecobewuste lifestyle
Volgend artikel67 procent Amerikaanse openbare bibliotheken hebben ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in