67 procent Amerikaanse openbare bibliotheken hebben ebooks

0

Amerikaanse openbare bibliotheken verlenen niet alleen gratis toegang tot computers en internet maar bieden eveneens gratis toegang tot een digitale collectie. In Amerika bieden 67 procent van de openbare bibliotheken gratis toegang tot ebooks aan hun abonnees.

Een belangrijke distributeur van digitale content is OverDrive. OverDrive is een Amerikaanse digitale distributeur van ebooks, luisterboeken en andere digitale content. Het bedrijf biedt diensten aan voor uitgeverijen, bibliotheken, scholen en winkels. OverDrive heeft een collectie van meer dan 650.000 titels van meer dan duizend uitgeverijen waaronder Random House, HarperCollins en Bloomsbury. De titels worden aangeboden voor iPad, iPhone, iPod, Android, Kindle en Sony Reader.

De dienst van OverDrive is erg succesvol. Onlangs heeft Rock Island Library het OverDrive-lidmaatschap geüpgrade om het groeiend aantal gebruikers te dienen van de digitale dienst. “Wij hebben het lidmaatschap geüpgrade tot OverDrive Advantage om meer titels beschikbaar te maken voor onze pashouders, vanwege de groei in de vraag die wij hebben bemerkt sinds Kindles compatibel met OverDrive zijn”, aldus directeur Tricia Kane.

(Via: Stephen’s Lighthouse en Quad-Cities Online)

Vorig artikelPakjesavond: de vijf beste ereaders voor in de zak
Volgend artikelGrazia nu ook te lezen op Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in