Welke ereaders stopt Sinterklaas dit jaar in de zak?

0

Een jaar geleden adviseerden we de Sint al bij het kopen van de juiste ereader voor in de zak. In het afgelopen jaar zijn er weer veel nieuwe apparaten bijgekomen. Dat maakt het er voor de oude man niet makkelijker op. Uit betrouwbare bron weten we dat er opnieuw veel ereaders op de verlanglijstjes van dit jaar staan. Daarom geeft eReaders.nl de Goedheiligman ook nu weer tips bij het maken van de keuze.


Kobo Mini, 134 gram, €79,95

De Kobo Mini draagt de naam Mini met recht: het apparaatje neem je zo mee in je jaszak. Daarom raden we de Sint deze ereader aan voor lezers die vooral onderweg al hun favoriete boeken met zich mee willen nemen. Op de Mini passen honderden ebooks, die je er eenvoudig opzet dankzij de draadloze verbinding en de ingebouwde ebookwinkel van Kobo. Het apparaat heeft geen knoppen, je bedient hem volledig vanaf het aanraakscherm. Laat je niet bedriegen door het kleine uiterlijk, het zit volgepropt met functies. Zo krijg je persoonlijke aanbevelingen en kun je je leeservaring delen met je Facebookvrienden. De Sint zal met name ook het lage budget waarderen dat er voor deze ereader nodig is. In tijden van crisis moet er natuurlijk wel op de kleintjes gelet worden.

Lees de review van de Kobo Mini
Koop de Kobo Mini


Sony PRS-T2, 164 gram, €139,-
Sinterklaas heeft altijd al kunnen vertrouwen op de ereadermodellen van Sony. Ook de nieuwste versie biedt een gebruiksvriendelijke interface en een degelijk design. Vooral lezers die niet gebonden willen zijn aan een bepaalde boekenwinkel maakt de Sint blij met dit cadeau. Een veelzijdige ereader, waarmee je onder meer passages via Facebook of Evernote kunt verzenden en woorden van en naar diverse talen kunt vertalen. Een mooi cadeau dus, en helemaal omdat Sint er dit jaar tijdelijk een gratis hoes ter waarde van €35,- bij krijgt!

Lees de review van de Sony PRS-T2
Koop de Sony PRS-T2


BeBook Pure, 188 gram, €89,95
Ongecompliceerd lezen, dat is wat je met de BeBook Pure kunt. De ereader blinkt niet uit in opties, maar geeft wel een goede leeservaring en een basic en strak design. Handig is onder meer dat je er ebooks in diverse formaten op kunt openen, zowel het al wat oudere Mobipocket als het veelgebruikte ePub. Een prima ereader voor lezers die niets meer willen dan gewoon lezen. Sint hoeft bovendien niet al te diep in de buidel te tasten om deze fraaie ereader cadeau te doen.

Lees de review van de BeBook Pure
Koop de BeBook Pure


Icarus Pocket, 214 gram, €88,99
Hecht Sint wat minder aan design en wat meer aan opties dan bij de BeBook Pure, dan kan hij ervoor kiezen om de Icarus Touch cadeau te doen. Qua uiterlijk valt deze ereader toch wat in het niet bij de concurrentie, maar qua binnenkant is dat niet het geval. Hij maakt gebruik van de nieuwste generatie e-inkschermen en heeft veel opties, onder andere de mogelijkheid om geluidsbestanden af te spelen en het scherm te roteren. Het is daarnaast bijvoorbeeld ook mogelijk om je eigen lettertype te kiezen voor de ebooks die je leest.

Lees de review van de Icarus Pocket
Koop de Icarus Pocket


Kobo Glo, 185 gram, €129,95
In deze donkere dagen kunnen lezers wel wat verlichting gebruiken, dus kunnen we de Sint ook zeker de Kobo Glo aanraden als cadeau voor fanatieke lezers. Het apparaat heeft als enige ereader in Nederland (op dit moment) ingebouwde schermverlichting, een handige functie voor mensen die graag ’s nachts of ’s avonds lezen. Het scherm is daarnaast iets scherper en helderder dan andere ereaders op de markt. Via de ingebouwde webshop van Kobo kun je direct ebooks aanschaffen, en krijg je aanbevelingen uit het assortiment van Kobo.

Lees de review van de Kobo Glo
Koop de Kobo Glo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in