Bol.com: “60.000 ebooks en 10.000 ereaders verkocht in Nederland”

0

Zojuist was Michel Schaeffer te gast in het Radio 1 journaal. Michel Schaeffer, werkzaam bij Bol.com, onthulde daar hoeveel ereaders en ebooks er ongeveer zijn verkocht.

Hoewel de officiële cijfers pas bekend zullen worden in april 2010, vertelde Schaeffer dat er ongeveer 60.000 ebooks verkocht zijn. Ook deelde hij mee dat er zo’n 10.000 ereaders zijn verkocht. Er werden geen mededelingen gedaan of dit enkel bij Bol was of ook bij andere winkels zoals Selexyz en Libris. Stieg Larsson’s Millenium Trilogie is het meest verkocht als ebook, aldus Schaeffer.

Jaarlijks worden er 50 miljoen papieren boeken verkocht, dus deze 60.000 vallen daarbij nog in het niet. Vorig jaar werden er slechts 500 ebooks verkocht in Nederland, volgens Schaeffer. Die 60.000 is een enorme groei ten opzichte van de genoemde 500. Schaeffer hoopt dat deze stijgende lijn doorzet.

Schaeffer noemt 2010 als doorbraak jaar voor digitaal lezen, 2009 is het jaar dat ereader op de markt is gezet. Schaeffer geeft aan dat mensen kiezen voor gemak bij het lezen van een ereader: voor de mogelijkheid tot aantekeningen maken en voor de snelheid waarmee je een ebook binnen hebt en kunt gaan lezen.

Vorig artikelReview: 5″ Hanvon N518 heeft hoge verversingssnelheid en snel touchscreen
Volgend artikelHoe maak je je ebook leesbaarder op je eInk ereader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in