Hoe maak je je ebook leesbaarder op je eInk ereader

0

Voor sommige ebookliefhebbers kan het contrast op de ereader toch nog te laag zijn om lekker te kunnen lezen. Om je ebook toch goed leesbaar te kunnen maken, is er een handig trucje toe te passen in Calibre. Daarmee maak je de letters van je ebook vet (bold) en zijn ze duidelijker te lezen in je ereader.

Het is niet zeker of dit trucje ook met de Kindle werkt, maar zeker is wel dat het niet werkt op ebooks die behept zijn met DRM. De tweak zelf kost ongeveer 2 minuten. Het trucje is beschikbaar vanaf Calibre versie 0.6.19.

Stap 1
Om dit trucje te kunnen uitvoeren, heb je eerst het gratis programmaatje Calibre nodig. Dat kun je hier downloaden. Je downloadt dan de nieuwste versie van Calibre met nummer 0.6.31. Deze is op 27 december 2009 vrijgekomen. Als je dit programma nog niet hebt, zul je het dus eerst moeten installeren.

Calibre is wat lastig in het gebruik, maar je kunt natuurlijk altijd de handleiding erbij pakken die Niels Winters heeft geschreven.

Stap 2
Klik op het voorkeuren (Preferences, de hamer) knopje als je Calibre hebt geopend. Dit knopje zit aan de rechterkant van het scherm.

Stap 3
Kies conversie (derde knopje van boven) en zet de volgende code in het vakje met het label Extra CSS:

body { font-weight: bold }

En klik op OK.

Niet alle gratis of DRM-loze ebooks zullen op dezelfde wijze reageren. Bij sommige ebooks zal alle tekst vet gemaakt zijn, bij sommige ebooks slechts een gedeelte. Dit is natuurlijk maar een foefje, de echte oplossing ligt in een scherper contrast in eInk technologie of een optie “Vet maken” in de ereader zelf toevoegen.

(Via: Teleread.)

Vorig artikelBol.com: “60.000 ebooks en 10.000 ereaders verkocht in Nederland”
Volgend artikelZoetermeerse bieb leent ebooks gratis uit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in