Belgen blij met ebook

0

Volgens de Vlaamse website testaankoop.be zijn ebooks en ereaders een succesverhaal. Uit een in november 2009 gevoerde enquête blijkt dat digitaal lezen een groeiend succes is. Veel gebruikers zijn tevreden over hun ereader.

De enquête werd gehouden in België, Spanje, Portugal en Italië en leverde zo’n 240 bruikbare antwoorden op. De doorsnee ereader gebruiker in de enquête is een 44-jarige man. De reden waarom mensen een ereader kopen was voornamelijk vanwege het gewicht ten opzichte van een papieren boek. Onder de Belgische ondervraagden heeft 76% in de laatste drie maanden een ebook gekocht of gedownload voor zijn ereader. De belangrijkste onderwerpen van die ebooks waren moderne literatuur, informatica, reizen, economie, science fiction en actualiteit.

Opvallend is dat BeBook van Endless Ideas hoog scoort op tevredenheid, maar toch onderaan in de lijst van ereaders terechtkomt. De voor ons onbekende Papyre uit Spanje scoort het hoogst in de lijst qua tevredenheid. Deze ereader scoort echter weer minder op gewicht en formaat.

Ook in deze tabel over ondervonden problemen scoort BeBook niet best. De Iliad scoort hier juist bijzonder goed. Er is overigens niet bekend gemaakt hoe de verdeling van ereaders over het aantal onderzochte mensen was.

De tekortkomingen die werden gemeld waren gebreken aan menu’s of knoppen, moelijkheden met het herstarten van het apparaat of problemen met contrast, verbinden met wifi of verlichting.

Legenda:
rood = onder gemiddeld
oranje = gemiddeld
groen = boven gemiddeld

De bovenstaande tabellen komen bij de site Test-aankoop.be vandaan, die het onderzoek hebben uitgevoerd. Kijk op deze site ook voor de overige resultaten van het onderzoek.

(Via: Testaankoop.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in