Januarinummer Esquire biedt kijkje in de toekomst

0

Een paar weken geleden werd de mediawereld verrast met een demo van hoe het tijdschrift Sports Illustrated er in de toekomst op een tablet uit zou kunnen zien. Het januarinummer van Esquire, uitgegeven in de vorm van een iPhone app, zet een eerste stap in die toekomst van het tijdschrift.

Komend jaar zullen er heel wat tablets hun opwachting maken. Een tablet is eigenlijk een kruising tussen een netbook en een ereader; een klein, handzaam apparaat, zonder toetsenbord, met een schermgrootte variërend tussen de vijf en tien inch, dat – in tegenstelling tot de huidige eInk ereader – prima overweg kan met full color beelden, audio en video.

De komst van het tablet maakt dat veel tijdschriftuitgevers zich achter de oren krabben en na gaan denken over de toekomst van hun magazines. Want een tablet maakt een heel nieuw interactief type magazine mogelijk. Onlangs lieten we al een voorproefje zien van wat we op dit gebied kunnen verwachten.

Het tijdschrift Esquire – dat twee jaar geleden al verscheen met een eInk display in de cover – zet als eerste een ‘echte’ stap in de toekomst met hun januari 2010 editie, welke exclusief wordt uitgegeven in de vorm van een iPhone app.

Je kunt de app kopen voor €2,39 in de App Store. Na het openen van de app krijg je een soort virtuele leesplank te zien, die de voorpagina van het magazine toont (later kun je ook nieuwe nummers toevoegen aan de leesplank). Je kunt het magazine vervolgens horizontaal doorbladeren, lezen gebeurt verticaal. Je kunt inzoomen op foto’s, aantekeningen maken, artikelen doorsturen, alleen artikelen van bepaalde categorieën weergeven en er is zelfs een video in verwerkt.

Er is maar weinig voorstellingsvermogen voor nodig om te realiseren hoe mooi deze app er op een tablet uit zou kunnen zien. Bekijk de video van de Esquire app hieronder en oordeel zelf: is dit de toekomst van het tijdschrift?

(Via Luit Consultancy)

Vorig artikelBelgen blij met ebook
Volgend artikelDrie ereading technologieën om in 2010 in de gaten te houden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in