Ebookwinkels VS en Canada noteren recordverkopen met kerst

0

Voor een aantal ebookwinkels in de VS en Canada zijn de afgelopen kerstdagen uiterst succesvol verlopen. Bij Amazon werd de Kindle het bestverkochte product ooit en Kobo meldde dat er tijdens de kerstdagen ‘honderdduizenden’ Kobo-ereaders geactiveerd werden. Voor Barnes & Noble verliep de kerst minder voorspoedig, het bedrijf kreeg te maken met serverproblemen.

Bij Amazon is de Kindle nu officieel het meest verkochte product ooit. Er werden zelfs meer Kindles verkocht dan exemplaren van het laatste deel uit de Harry Potter reeks. Op de eerste kerstdag activeerden verder meer Kindle-bezitters hun apparaat dan op welke andere dag ook uit de geschiedenis van het bedrijf. Amazon wist ook te melden dat er op het hoogtepunt van de kerstinkopen een recordaantal van 158 producten uit alle categorieën per seconde besteld werden via Amazon.com.

Volgens Jeff Bezos, CEO van Amazon, merken ze dat veel klanten ervoor kiezen om naast een tablet ook een aparte ereader te kopen. Het boek dat het meest gekocht werd op eerste kerstdag was Stieg Larssons ‘The girl with the dragon tattoo’.

Het Canadese Kobo liet via een bericht op het bedrijfsblog weten dat deze kerst meer dan een miljoen mensen verbinding hadden gemaakt met de Kobo-winkel. Sinds kerstavond werden er ‘meerdere boeken per seconde’ aangeschaft bij het bedrijf. Het totaal aantal geregistreerde gebruikers verdubbelde bijna naar aanloop van deze kerstperiode. Het bedrijf had klanten uit 130 verschillende landen, en wist een opmerkelijke groei te realiseren in onder meer Duitsland, Nederland en Singapore. Ook bij Kobo was de millenniumtrilogie van Stieg Larsson populair.

Boekwinkelketen Barnes & Noble had een minder succesvolle kerst. Gedurende lange tijd had het bedrijf te kampen met serverproblemen, waardoor klanten hun apparaat niet konden activeren of er geen nieuwe ebooks op konden zetten. Vorig jaar had het bedrijf ook al soortgelijke problemen op eerste kerstdag. Wat precies de oorzaak is laat zich nog raden. Het kan zijn dat de servers de nieuwe klantenstromen gedurende de kerstperiode niet aankonden, maar het bedrijf heeft nog geen verklaring gegeven voor de problemen.

Vorig artikel‘iPad 2 krijgt leesvriendelijker scherm’
Volgend artikelDe vijf populairste reviews van 2010

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in