De vijf populairste reviews van 2010

0

Op eReaders.nl zijn het afgelopen jaar een behoorlijk aantal reviews van ereaders, smartphones en tablets verschenen. Zo hadden we een review van de iPad waarin ingegaan werd op de leesprestaties van het apparaat, en uiteraard kwamen er ook een groot aantal ereaders voorbij. Welke reviews waren het populairst?

1 De iPad als ereader
Verreweg het populairste bericht op onze site, inclusief nieuwsberichten, was de review van de iPad. Dit artikel is nu al meer dan 40.000 keer gelezen. Al enkele dagen na de lancering van de iPad in de VS hadden wij er een in huis, waarna we konden kijken hoe de tablet scoorde op het gebied van digitaal lezen. Belangrijkste conclusie was dat het apparaat geen volwaardig alternatief van een ereader is. Mensen die een apparaat willen waar ze puur op willen lezen kunnen nog steeds het beste voor een ereader gaan. Maar voor iedereen die naast lezen bijvoorbeeld ook wil surfen, filmpjes kijken en mailen, is de iPad een uitkomst.

2 Review iRex DR800S
Op de tweede plek van best gelezen reviews staat de review van de iRex DR800S. Dit apparaat verscheen half januari in Nederland op de markt en onderscheidde zich door zijn grote scherm (8-inch). Minpunten aan deze ereader waren het ontbreken van draadloze verbinding en het feit dat de touch-functies bij lancering nog niet erg uitgebreid waren. Halverwege dit jaar ging de fabrikant iRex failliet, bij de doorstart van het bedrijf werd bekend dat enkel de ondersteuning voor deze ereader van het bedrijf nog voortgezet zou worden.

3 BeBook Neo, een gebruiksvriendelijke ereader
De derde meest gelezen review van dit jaar is die van de BeBook Neo. Deze snelle en gebruiksvriendelijke ereader kwam behoorlijk goed uit de test. De ereader is met zowel touchscreen als wifi compleet te noemen en was dan ook een van de populairdere apparaten van dit jaar. De BeBook Neo was de eerste ereader die ondersteuning bood voor de downloadshop van Bol.com, die enkele maanden later online kwam. Inmiddels is er ook een uitgekledere versie van de BeBook Neo op de markt, de BeBook Club, zonder wifi en touchscreen.

4 Snelle stijger, de Sony Reader Touch PRS-650
Op de vierde plek van populaire reviews dit jaar staat een snelle stijger van Sony, de PRS-650. Eind september verscheen deze review op de site en inmiddels is het artikel al meer dan 17.000 keer gelezen. Het apparaat werd dan ook goed beoordeeld. Het is uitgerust met een 6-inch Pearl eInkscherm en biedt een goed contrast, geen hinderlijke spiegeling, snelle paginawisselingen en vooral ook een gebruiksvriendelijke bediening. In vergelijking met de eerdere versie, de PRS-600, is de ereader een flinke verbetering.

5 De PocketBook 302, een veelzijdige ereader
In juni kregen we de PocketBook 302 in handen, een ereader die direct opviel door de vele mogelijkheden. Door de vele opties kun je het apparaat naar eigen smaak inrichten. Zo kunnen de functies uitgebreid worden met behulp van apps. Zeker voor veeleisende gebruikers was de ereader een aanrader. Net als de oudere Sony PRS-600 had het apparaat wel een spiegelend aanraakscherm. Deze review werd tot nu toe ruim 15.000 keer gelezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in