Opvolger iRex Technologies failliet verklaard

0
DELEN

Ereadergebruikers van het eerste uur zullen iRex nog wel kennen. Het bedrijf kwam in 2006 met de veelbelovende iLiad en in de daaropvolgende jaren nog met enkele andere apparaten. In 2010 volgde uitstel van betaling en vervolgens ging het bedrijf in afgeslankte vorm verder onder de naam IRX Innovations. Dit bedrijf is afgelopen oktober failliet verklaard.

De problemen in 2010 kwamen volgens het bedrijf vooral door de gemiste introductie van de nieuwste ereader op de Amerikaanse markt. Deze moest voor de kerst plaatsvinden maar werd vertraagd doordat de keuringsdienst FCC dwars lag.

IRX ging na het uitstel van betaling in 2010 verder met het ontwikkelen van een scherm voor gebruik in ereaders. Het had daarvoor een nieuwe concepttechniek in gedachten onder de naam ‘Electro Osmosis’, een techniek die vergelijkbaar is met eInk maar een hogere verversingssnelheid mogelijk maakte. In 2013 presenteerden ze deze techniek nog op een beurs voor schermfabrikanten.

Daarna bleef nieuws over het bedrijf echter uit en in oktober werd het faillissement door de rechtbank uitgesproken. Een doorstart zit er dit keer niet meer in.

(Via The Digital Reader)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER