Franse uitgever maakt magazine met iBooks Author

0

De komst van de software iBooks Author van Apple heeft niet alleen nieuwe mogelijkheden gebracht voor de uitgave van digitale boeken. De Franse uitgever Walrus heeft vandaag een digitaal magazine gepubliceerd dat volledig gemaakt is met behulp van iBooks Author.

Het Franse Studio Walrus is een uitgever die zich richt op verrijkte digitale uitgaven. Na de introductie van iBooks Author greep het dan ook de kans om met deze nieuwe software iets te doen. Walrus maakte een digitaal magazine met onder meer interviews, portretten, fotoreportages en korte verhalen.

iBooks Author is primair bedoeld voor uitgevers en schrijvers die interactieve en verrijkte digitale boeken op de iPad willen publiceren. Het voorbeeld van Walrus laat zien dat de software ook nieuwe wegen opent voor uitgevers die goedkoop een verrijkt digitaal tijdschrift willen uitgeven. Met weinig middelen maak je met behulp van het programma snel een professioneel ogend magazine.

Op deze manier vervaagt wel de grens tussen digitale boeken en digitale tijdschriften. Ook is het goed mogelijk dat de markt binnen korte tijd overspoelt wordt met dit soort uitgaven, waarbij qua uiterlijk weinig onderscheid tussen de verschillende publicaties te zien zal zijn.

Het digitale magazine is als .iBooks-bestand te downloaden via deze link, en zal een dezer dagen ook via de (Franse) iBookstore beschikbaar zijn.

(Via Walrus.)

Vorig artikelJonathan Franzen: ‘Ebooks beschadigen de maatschappij’
Volgend artikelGrappige parodie op Amazons gelikte Kindle-reclames

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in