Dotdotdot wil je persoonlijke online bibliotheek worden

0

Met de nieuwe app dotdotdot beheer je al je artikelen en ebooks bij elkaar. De app, nu nog in bèta-versie, werd ontwikkeld door een Duitse start-up en werpt zich op als je persoonlijke bibliotheek waarin je allerhande teksten en ebooks in één omgeving beheert en zonder afleiding kunt lezen.

Dotdotdot biedt een omgeving waarin je zowel ePub-bestanden als artikelen, los of in RSS-formaat, eenvoudig kunt importeren en beheren. In de leesomgeving worden de teksten kaal en zonder afleiding aangeboden. Daarnaast kun je teksten voorzien van commentaar en deze delen met vrienden. Dotdotdot werkt zowel in de browser als met behulp van een iPad en iPhone-app. Via een browser-extensie kun je losse teksten van websites toevoegen.

De initiatiefnemer van de nieuwe dienst, Thomas Schinabeck, wilde met dotdotdot een onafhankelijke omgeving bieden waar gebruikers hun digitale teksten centraal kunnen beheren en lezen. “Naar onze ervaring voelt de huidige workflow van digitaal lezen ‘gebroken’ aan. We lezen zoveel digitale teksten, maar allemaal in hun eigen ‘silo’, je browser, een ebook-app, een magazine-app. Het is lastig om alles bij elkaar te verzamelen.”

“We wilden een onafhankelijk platform voor digitaal lezen creëren. Wat ons betreft is een platform die dienst doet als verkoper en die verdient aan het verkopen van content niet erg onafhankelijk. Er zal altijd een belangenverstrengeling zijn tussen het bieden van een goede leeservaring en het vergroten van de winst door je zoveel mogelijk proberen te verkopen.”

Schinabeck hoopt met dotdotdot toegevoegde waarde te bieden aan de lezers. “In tegenstelling tot velen in de boekindustrie, vinden wij dat het filteren, het aan elkaar verbinden van relevante content, een hoge kwaliteit leeservaring bieden en een actieve community rond teksten bouwen, de echte toegevoegde waardes van een leesplatform zijn.”

Vorig artikelEbooks drijven Amazons omzet omhoog
Volgend artikelE-inkey Keyboard: concepttoetsenbord met e-inktoetsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in