Ereader met ingebouwde telefoon

0

Wil je bellen met je ereader? Misschien kan dat binnenkort. In China is er sinds enige tijd de Bi Sheng 600TW. Op het eerste gezicht een normale ereader met een 6 inch eInk-scherm. Maar het bijzondere: je kunt er ook mee bellen.

Op de Chinese website is te lezen dat hij al enkele maanden bestaat, pas gisteren werd hij echter gesignaleerd via het forum van Mobileread.com. In feite is de ereader een 6 inch smartphone maar dan met een scherm van elektronische inkt. Het apparaat heeft een numeriek toetsenbord en is uitgerust met een forse accu voor een ereader. Volgens de specificaties kan hij zo’n 30.000 paginawisselingen mee. Als je de telefoonfunctie gebruikt, vermindert dat natuurlijk wel flink. De ereader ondersteunt formaten als TXT, PDF en Office-bestanden, maar het lijkt erop dat ePub-boeken er niet op gelezen kunnen worden. De Bi Sheng 600TW heeft verder Wifi, Bluetooth en je kunt er mee bellen, sms-berichten versturen, surfen op het internet en muziek afspelen. Hij kost omgerekend ruim 400 dollar.

De naam Bi Sheng zal niet toevallig gekozen zijn. Hij was de uitvinder van de losse drukletter en leefde ergens in de 11e eeuw. Of deze ereader net als Bi Shengs uitvinding zo’n grote impact zal hebben, zullen we nog even moeten afwachten.

(Via: Mobileread.com.)

Vorig artikelYindo: nieuw platform voor boeken
Volgend artikeliPad in Europa duurder dan verwacht
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in