iPad in Europa duurder dan verwacht

0

Komende zaterdag wordt een groot deel van de voorbestelde iPads geleverd in de Verenigde Staten. In Europa moeten we nog even wachten. Volgens diverse bronnen zal de iPad ook nog eens iets duurder worden dan verwacht.

In de VS kost de goedkoopste variant van de iPad (16 Gb en Wifi) 499 dollar. Volgens een Franse distributeur en een Duitse retailer liggen de prijzen in die twee landen tussen de 549 euro voor de goedkoopste en 879 euro voor de duurste variant (64 Gb met 3G-verbinding).

Vanwege een vertraging in de productie zal er in Frankrijk vooralsnog ook geen subsidie van telefoonmaatschappijen mogelijk zijn op het 3G-model. Het apparaat zal eind april namelijk eerst alleen nog via Apple’s eigen distributiekanalen verkocht worden.

In Nederland zal de iPad nog iets langer op zich laten wachten. Schattingen voor de Nederlandse release lopen uiteen van begin mei tot ergens in de zomer. Ook zal de iBook Store vooralsnog alleen in de Verenigde Staten toegankelijk zijn. Apple heeft gisteren al wel enkele nieuwe beelden van de iPad vrijgegeven. Op Apple’s eigen Youtubekanaal zijn demonstraties van de populairste functies van het apparaat te zien, waaronder de iBooks-app. Erg veel nieuwe informatie bieden die beelden niet, wel laten ze zien dat de apps uitblinken in eenvoud.

In Amerika hebben nu vijf van de zes grote uitgeverijen afspraken met Apple gemaakt over de levering van ebooks. Alleen Random House is nog niet akkoord gegaan met Apple’s voorwaarden. In het nieuwe model zullen ebooks tegelijkertijd met de gedrukte variant beschikbaar worden. Tot nu toe kon het vaak wel maanden duren voordat de digitale versies van nieuwe papieren bestsellers gekocht konden worden. De prijzen van ebooks in de iBook Store liggen naar verwachting iets boven de prijzen van ebooks voor de Kindle van Amazon.

Nieuw filmpje van de iBooks-app:

(Via LSA en Houston Chronicle.)

Vorig artikelEreader met ingebouwde telefoon
Volgend artikelGallimard daagt Google voor rechter
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in