Android krijgt in-app betaalmogelijkheid

0

Google heeft gisteren de eerder aangekondigde in-app betaalmogelijkheid gelanceerd. Android-gebruikers kunnen nu direct in een app betalen voor nieuwe functies en content. Google houdt hierbij net als bij de verkoop van apps 30 procent in van de opbrengsten. Anders dan bij het Apple-platform is het niet verplicht om gebruik te maken van dit in-app betaalsysteem.

Voor ontwikkelaars biedt het in-app betaalsysteem de mogelijkheid om vanuit een app content aan te bieden zonder voor de betaling naar een extern betaalsysteem te moeten verwijzen. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe ebooks of edities van een digitaal tijdschrift door de gebruiker met een druk op de knop aangeschaft worden.

De betaling verloopt net als in de Android Market via Google Checkout. Hierdoor is het vooralsnog enkel mogelijk met een creditcard te betalen. Wel heeft Google al aangekondigd te werken aan andere betaalmogelijkheden. In de VS kunnen abonnees van T-Mobile bijvoorbeeld al aankopen in de Android Market via de rekening van het telefoonabonnement laten verlopen.

Bij iOS, het concurrerende platform van Apple, is een soortgelijk in-app-betaalsysteem al enige tijd beschikbaar. Toen Apple uitgevers echter verplicht stelde van deze dienst gebruik te gaan maken bij het verkopen van content via het platform, leverde dat het bedrijf nogal wat kritiek op. Bij Google is het niet verplicht gebruik te maken van de in-app betaalmogelijkheid. Wel moedigt Google het aanbieden van de in-app betaalmogelijkheid aan.

(Via: Android Developers Blog.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in