Verkoop digitale magazines VS verdubbeld maar blijft laag

0

In de tweede helft van 2011 is de circulatie van digitale magazines in de VS meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Ondanks die groei blijft de verkoop van digitale tijdschriften steken op ongeveer 1 procent van de totale oplage van tijdschriften, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse Audit Bureau of Circulations.

Naar schatting werden er in de VS door uitgevers 3,29 miljoen digitale exemplaren van tijdschriften verkocht in de tweede helft van 2011. Een jaar eerder lag dat aantal nog op 1,49 miljoen.

Een van de uitgevers van publiekstijdschriften, Hearst Magazines, verwacht dit jaar het aantal van 1 miljoen verkochte digitale tijdschriften per maand te gaan bereiken. In de tweede helft van 2011 verkocht de uitgeverij – met titels als Seventeen, Esquire en Cosmopolitan – 289.000 digitale magazines, in het eerste kwartaal van 2012 is dat al gestegen naar 530.000.

Belangrijke reden voor snelle de groei is de introductie van de applicatie Newsstand van Apple, eind vorig jaar. Hierin worden alle tijdschriften op de iPad centraal aangeboden.

(Via AdAge.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in