35.000 Gutenberg-ebooks toegevoegd aan Biebsearch

0

Vanaf nu hebben leerlingen van scholen die deelnemen aan het landelijke project Biebsearch vanuit hun elektronische leeromgeving direct toegang tot 35.000 ebooks. Deze zijn afkomstig van het online platform Gutenberg, waarop duizenden rechtenvrije titels beschikbaar zijn.

De ebooks zijn toegevoegd aan de Bibliotheek-op-school-catalogus, waardoor leerlingen binnen de leeromgeving van de scholen snel toegang hebben tot de collectie, bestaande uit klassieke werken uit Nederland, Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Projectleider Marcel Mentink over de toevoeging: “Deze titels zijn van alle tijden. Als binnenkort Les Miserables in de bioscopen verschijnt, zullen er leerlingen zijn die ook het originele verhaal willen kennen. Deze kunnen ze dan op school of direct vanuit hun huis downloaden en lezen op hun ereader, laptop of tablet.”

Biebsearch is een samenwerkingsproject tussen de bibliotheek en scholen waaraan inmiddels 30 scholen meedoen. Het doel van het project is om de digitale diensten van bibliotheken onder te brengen in de elektronische leeromgevingen van scholen.

(Via: e-Learning)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in