Nederlands iPad-only magazine Filmtab voortaan gratis

0

Het digitale maandblad Filmtab is niet langer betalend. De makers hebben het prijskaartje van 1,59 euro per editie laten vallen. Het iPad-tijdschrift kan volgens hen genoeg omzet halen uit reclame.

Zowel de voorgaande als de komende nummers van het verrijkte iPad-only magazine zijn vanaf nu gratis te downloaden. Wie de app al geïnstalleerd had, moet hem wel eerst updaten. ‘We willen Filmtab aan een zo breed mogelijk publiek schenken. Iedere filmfanaat – met of zonder creditcard – moet zich kunnen verliezen in de artikelen’, schrijft hoofdredacteur Ruben van Eijl in het voorwoord van de jongste editie.

‘Onze kosten zijn niet zo hoog. We hebben een vrijwillige redactie en geen dure Woodwing-licenties’, verduidelijkt de hoofdredacteur tegenover iPadclub. Van Eijl meent dat Filmtab voldoende inkomsten kan genereren uit advertenties.

Filmtab is niet het eerste Nederlandse digitale medium dat na een korte periode van experimenteren een (lichtjes) andere koers gaat varen. Onlangs besloot Sanoma nog om de verrijkte iPad-edities van AutoWeek, Veronica Magazine en VIVA stop te zetten, en weer over te schakelen op het digitaal uitgeven van statische PDF’s en – in het geval van VIVA – webapps.

Download Filmtab gratis in de App Store.

(Via: iPadclub)

Vorig artikelReclamefolders op je smartphone of tablet met Folders.nl
Volgend artikelDe Pers maakt deze zomer volwaardige digitale doorstart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in