Asus Padfone: een combinatie van smartphone en tablet

0

Asus heeft aan de vooravond van computerbeurs Computex een eerste blik gegeven op een nieuw concept van het bedrijf, de Padfone. Het gaat om een tablet die gebruikt kan worden als docking station voor een smartphone. Op die manier kan je naar keuze gebruik maken van een groter of kleiner scherm, met een en hetzelfde apparaat.

De afgelopen dagen liet Asus al diverse details zien van het nieuwe apparaat, maar lang bleef onduidelijk wat het precies was. Met apparaten als de Transformer en de Pad Memo probeert Asus zich nu al te onderscheiden van de rest van de tabletbouwers. De Padfone is in dat opzicht een interessante toevoeging.

De tablet dient puur als behuizing van de smartphone, en heeft zelf weinig of geen ingebouwde hardware. Wel zit er mogelijk een extra batterij in waardoor de levensduur van het apparaat groter wordt. In een eerste reclamefilmpje is te zien hoe Asus verwacht dat het apparaat gebruikt kan worden; als apparaat voor onderweg, waarbij je naar keuze gebruik kunt maken van het grote scherm.

De Padfone zal mogelijk rond de kerst in de winkels liggen. Wat precies de specificaties van zowel de smartphone als de tablet zullen zijn is nog niet bekend. De smartphone zal naar verwachting op Android draaien.

(Via: Engadget.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in