Ebook.nl biedt na de zomer ook ePub formaat

0

Pinion en ePagine gaan samenwerken om ebooks van NDC|VBK aan te bieden als ePub formaat. De ebooks van NDC|VBK worden aangeboden via www.ebook.nl. De planning is dat het na de zomer beschikbaar komt.

Daarmee wordt er naast het Mobipocket formaat dan ook ePub aangeboden op Ebook.nl. Hiermee komen dan zo’n 1200 Nederlandstalige ebooks beschikbaar op de markt. Mobipocket en ePub gelden als de twee belangrijkste ebookformaten.

Ebook.nl is al sinds 2000 actief als ebookwinkel. Ze bieden zo’n 150.000 ebook titels aan, waarvan 700 Nederlandstalig. Pinion is onderdeel van NDC|VBK de uitgevers.

Ook Centraal Boekhuis werkt aan een ebookdatabase onder de naam eBoekhuis. Het is nog niet bekend of Ebook.nl gaat samenwerken met eBoekhuis.

Eerder al koos WPG uitgevers voor ePagine om een ebook depot op te zetten. De eerste ebooks die in samenwerking met ePagine, WPG uitgevers, Libris en Blz op de markt komen en waarvoor actief geadverteerd gaat worden, zijn: Tirza van Arnon Grunberg, Vals licht van Joost Zwagerman, Via Cappello 23 van Christiaan Weijts, Contrapunt van Anna Enquist en De Schopenhauer-kuur van Irvin Yalom.

(Via: InCT en ePagine.)

Vorig artikeliPhone app van Barnes & Noble
Volgend artikelKort ereader nieuws van 30 juni 2009

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in