Kort ereader nieuws van 30 juni 2009

0

In het kader van kort ereader nieuws: Borders komt met een nieuwe ereader en Dell gaat waarschijnlijk in de aanval tegen de iPod met een op Android gebaseerd systeem.

Nieuwe ereader van Borders
Het Britse bedrijf borders komt met een nieuwe ereader die £189 moet gaan kosten. De nieuwe ereader heet Elonex, wordt geleverd met 100 ebooks en kan er zo’n 1000 in totaal bevatten. Het apparaat ondersteunt ePub en Adobe formaten. Elonex moet gaan concurren met de Sony reader die £199 kost.
De lancering van de ereader moet het makkelijk maken om in de 45.000 titels te zoeken in de ebookstore van Borders. iRex Iliad blijft naast Elonex verkocht worden, verzekert Borders.

(Via: The Bookseller.)

Op Android gebaseerde rivaal voor iPod?
Er gaan geruchten dat Dell de tegenhanger van de iPod gaat maken. Dit apparaat zal uitgerust worden met Google’s Android besturingssysteem, zo willen de geruchten. Hopelijk gaan ontwikkelaars nu meer applicaties ontwikkelen om ebooks op te lezen. Er zijn nog een heleboel onzekerheden omtrent deze handheld van Dell: zo zou er wel of niet mee gebeld kunnen worden. Volgens de Wall Street Journal zou Dell in ieder geval werken aan een apparaat met webtoegang dat iets groter is dan een iPod Touch. Bronnen van de WSJ verklaren dat het apparaat waarschijnlijk in de tweede helft van 2009 op de markt kan komen.

(Via: Teleread. Plaatje bij dit artikel komt van Crunchgear.)

Vorig artikelEbook.nl biedt na de zomer ook ePub formaat
Volgend artikelGeen BTW bij ebookwinkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in