Mirasol-schermen nog dit jaar op de markt

199
0
DELEN

Al enige tijd wordt er reikhalzend uitgekeken naar de komst van energiezuinige kleurenschermen in ereaders. Mirasol maakt een grote kans om een van de eerste op de markt te zijn. Volgens hardnekkige geruchten zou het wel eens Amazon kunnen zijn die nog dit jaar met een ereader met Mirasol-scherm komt.

Tijdens een demonstratie van de Mirasol-schermen bevestigde het hoofd van de marketingafdeling Cheryl Goodman dat de eerste contracten getekend zijn en dat de techniek rond het eind van het jaar in 5,7-inch ereaders op de markt zal zijn. Hoewel ze niet wilde zeggen met welke fabrikanten Mirasol contracten heeft afgesloten, antwoordde ze op de vraag of de Kindle deel zou zijn van de lancering dat er “meerdere deals in de planning zijn.”

De Mirasol-techniek is aantrekkelijk voor gebruik in ereaders. Het verbruikt veel minder energie dan LCD- of Amoled-schermen en kan fullcolor en bewegend beeld tonen. Amazon zou met een dergelijke ereader de concurrentie aan kunnen gaan met de iPad van Apple. Al langer gaan er geruchten dat het bedrijf met Mirasol in gesprek zou zijn. In januari berichtte Engadget hier voor het eerst over. Onlangs drukte topman Bezos van Amazon de geruchten over een Kindle met kleurenscherm nog de kop in, maar hij sprak hier met name over de lastige implementatie van kleuren in een eInk-scherm.

Welke ereaderfabrikant ook de eerste zal zijn met een Mirasol-scherm, de nu bekende foto’s en video’s van de Mirasol-techniek zijn veelbelovend genoeg om hier naar uit te blijven kijken.

Bron: Pocket-lint

(Via: Pocket-lint.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER