Ereaderfabrikant iRex failliet verklaard

0

De rechbank in Den Bosch heeft iRex Technologies gisteren failliet verklaard. De Nederlandse fabrikant van ereaders kwam in financieel zwaar weer terecht en had drie weken geleden surseance van betaling aangevraagd. Volgens het bedrijf zorgden tegenvallende verkopen van de nieuwste ereader voor betalingsproblemen.

iRex had te maken met een schuld van ruim tien miljoen euro. De afgelopen weken probeerden bewindvoerders nieuwe financieringen rond te krijgen, maar dat mislukte. Huisbank Deutsche Bank en aandeelhouders weigerden nieuwe leningen ter beschikking te stellen. Ook een kredietaanvraag bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij mislukte.

Volgens curator Martijn Kemps hebben diverse buitenlandse partijen interesse getoond voor iRex. Welke dat zijn is nog niet bekend, maar hij verwacht dat het bedrijf een doorstart kan maken.

(Via: FD.)

Vorig artikelMirasol-schermen nog dit jaar op de markt
Volgend artikelKleine boekhandels hopen op Google Editions
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in