Yindo introduceert abonnementsmodel voor ebooks

0

Vanaf vandaag zijn ongeveer 150 ebooks van uitgeverij Van Duuren Media tegen een vast bedrag per maand op Yindo te lezen. Hiermee introduceert Yindo als een van de eersten een abonnementsmodel voor ebooks. Op het ereadingplatform zijn verder ook ebooks van andere uitgevers te lezen, die vallen vooralsnog buiten het model en kunnen enkel los aangeschaft worden.

Volgens Wouter Vermeulen, directeur van Van Duuren Media, hebben vooral veellezers profijt van dit nieuwe model. “Deze nieuwe functionaliteit van Yindo biedt ons de mogelijkheid om onze boeken op een heel andere manier aan te bieden: in de cloud, op abonnementsbasis, vergelijkbaar met wat het bekende Spotify voor muziek doet. De incidentele koper kan onze fysieke boeken blijven aanschaffen of een losse licentie op Yindo verkrijgen, maar veellezers, professionals en andere geïnteresseerden bieden we nu tegen een aantrekkelijk bedrag toegang tot nieuwe uitgaven en onze complete recente backlist met ICT- en fotografie-uitgaven.”

Anders dan Spotify biedt Yindo geen model dat gesponsord wordt door advertenties zodat lezers gratis toegang tot de ebooks zouden hebben. Ook gaat het nu enkel nog exclusief om ebooks van uitgeverij Van Duuren Media. De onlangs aan het platform toegevoegde boeken van Meulenhoff Boekerij zijn nog niet op abonnementsbasis te lezen. Binnenkort zullen wel meer uitgevers op Yindo hun boeken via abonnementen aanbieden.

Ter introductie kan gekozen worden voor een abonnement van 14,95 voor drie maanden, waarmee per maand maximaal vijf boeken tegelijk gelezen kunnen worden. Ook biedt Yindo grotere abonnementen aan. Zo kun je voor een jaarlijks bedrag van 169 euro maximaal vijftien ebooks per maand tegelijk ‘lenen’ via het platform.

(Via Yindo.)

Vorig artikelDeadline voor iOS-ebookapps nadert: wat doen Amazon en B&N?
Volgend artikelEbookplatform 24symbols voor iedereen toegankelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in