Ebookplatform 24symbols voor iedereen toegankelijk

0

De Spaanse ebookdienst 24symbols – ook wel ‘Spotify voor boeken’ genoemd – is vandaag voor iedereen toegankelijk gemaakt. Het platform maakt net als de muziekdienst Spotify gebruik van het freemium-model. Er is zowel een gratis versie met contextuele advertenties voor handen, als een betaalde versie zonder advertenties en met extra functies. Op iOS- en Android-apps is het nog even wachten.

24symbols lanceert vandaag met een aanbod van zo’n 1000 ebooks. Dit zijn hoofdzakelijke klassieke boeken en commerciële titels in het Spaans en Engels, afkomstig van een aantal kleine en middelgrote uitgevers. Er zijn voorlopig slechts drie Nederlandstalige ebooks aanwezig. Het aanbod is tot op vandaag nog relatief beperkt, maar volgens mede-oprichter Justo Hidalgo is 24symbols momenteel bezig met het afronden van overeenkomsten met meerdere uitgevers.

24symbols hanteert het freemium-model. Opteer je voor een gratis versie, dan is het enkel mogelijk om ebooks online te lezen. Ook worden de digitale boeken in deze versie voorzien van advertenties. Wie voor de premium-variant kiest, krijgt voor 9,99 euro per maand, 19,99 euro per kwartaal of 59,99 euro per jaar onbeperkte toegang tot advertentieloze ebooks, die ook offline gelezen kunnen worden. Uitgevers worden betaald op basis van de hoeveelheid pagina’s die door gebruikers gelezen worden.

De vraag is hoe 24symbols veel inkomsten zal kunnen genereren. Het aanbod is nog beperkt en de advertenties in de gratis versie zijn niet zo storend. Daardoor zijn gebruikers wellicht niet meteen geneigd om een betaald abonnement te gaan nemen, terwijl abonnementen de belangrijkste bron van inkomsten zullen worden voor 24symbols. Als de dienst echter enkele grote uitgevers weet te strikken, zouden ze ervoor kunnen kiezen om de populairste ebooks enkel toegankelijk te maken voor premium-klanten.

Elk zichzelf respecterend nieuw digitaal platform is vandaag de dag aangewezen om sociale functies te integreren. Op 24symbols kunnen gebruikers bepaalde passages uit ebooks delen via Twitter en Facebook, aanbevelingen krijgen via Facebook en ebooks becommentariëren.

Vandaag werkt 24symbols nog volledig browser-based. Omdat boeken lezen vanaf een computer niet echt ideaal is, zullen er binnenkort ook iOS- en Android-applicaties geïntroduceerd worden. De iPad-applicatie zou er al over enkele dagen komen. Wanneer de overige apps het levenslicht zullen zien, is nog niet bekend.

Probeer 24symbols hier uit.

(Via: TheNextWeb)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in