Sony en Google: 1 miljoen ePub ebooks

0

Google en Sony hebben het aantal gratis ebooks flink opgehoogd. In plaats van 500.000 ebooks worden er nu 1 miljoen ebooks aangeboden via de Sony eBookstore.

Alle 1 miljoen ebooks die nu worden aangeboden zijn beschikbaar in het publieke domein, dat wil zeggen: gratis te downloaden op je Sony ereader en geen DRM. De ebooks zijn in het ePub formaat en geoptimaliseerd voor de Sony Readers. De titels zijn gescand onder het Google Book Search project. Adam Smith, product management director bij Google zegt dat het steeds belangrijker wordt om ebooks beschikbaar en vindbaar te maken, nu het grote publiek steeds meer het digitale lezen ontdekt.

Het persbericht is van gisteren en noemt nog altijd de PRS-700 ereader van Sony. Daarvan hadden we al eerder geconstateerd dat Sony dit type niet meer produceert. De geruchten dat Sony een nieuwe ereader met Wifi gaat lanceren, voordat er een nieuwe Kindle uitkomt, worden overigens steeds sterker. Dat deze in augustus gelanceerd gaat worden, is een gerucht dat ook steeds hardnekkiger wordt. Deze ereader zou een groter scherm hebben dan de huidige PRS-505.

(Via: Webwire.)

Vorig artikelLibreDigital haalt $ 15 miljoen op
Volgend artikelWat ben jij: Piraat of Crimineel?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in