Amazon wil lagere ebookprijzen

0

Al enkele maanden is er een verschil van mening tussen uitgeverij Hachette en Amazon over de prijzen en marges van ebooks. Dankzij dit dispuut zijn veel boeken van Hachette moeilijk of niet verkrijgbaar bij de internetwinkel. Amazon speelt bijvoorbeeld met levertijden en brengt de boeken van Hachette minder onder de aandacht. Waarom? Gisteren plaatste het bedrijf een verklaring online.

Volgens Amazon draait het hele verschil van mening over de beprijzing van ebooks. Amazon wil dat het merendeel van de digitale boeken die het verkoopt onder de tien dollar geprijsd zijn. Het bedrijf rekent voor dat voor elk ebook dat 14,99 dollar kost, er 1,74 van verkocht zouden worden wanneer het voor 9,99 dollar in de winkel zou liggen.

Dat zou dus betekenen dat zowel de inkomsten van de auteur als die van de uitgever uiteindelijk hoger zouden liggen bij lagere ebookprijzen, beargumenteert de retailer.

Als klap op de vuurpijl deelt Amazon nog een steek uit aan Hachette: die krijgt 70% van de opbrengst per verkocht boek, en zou dat gelijk moeten verdelen met de auteurs, maar doet dat niet. Volgens Amazon krijgen auteurs momenteel te weinig van de opbrengst bij uitgever Hachette.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in