Meer ebooks dan hardcovers voor nieuw boek HarperCollins

0
DELEN

Volgens uitgeverij HarperCollins zijn er in de eerste week na publicatie van een titel van schrijfster Laura Lippman meer ebookversies dan hardcoveredities van het boek verkocht. Enkele weken geleden liet ook Amazon al weten dat er nu via de webwinkel meer ebooks dan hardcovers worden verkocht.

De titel I’d know you anywhere van Laura Lippman werd op 17 augustus gepubliceerd. In de eerste week werden er 4.739 ebooks van verkocht en 4.000 hardcovers. Lippman is een schrijfster van misdaad-thrillers. Vier van haar boeken maakten het tot de nationale bestsellerlijsten en een aantal van haar thrillers zijn ook in een Nederlandse vertaling verschenen.

Volgens Frank Albanese, een vice-voorzitter van de uitgeverij, is het de eerste keer dat er van een boek van ‘enig belang’ nu meer ebooks dan hardcovers zijn verkocht. Hij constateert dat dit te maken heeft met de snelheid waarmee digitale lezers een boek kunnen kopen. ‘Als een boek een positieve recensie krijgt, geeft dat een sterkere stijging aan de digitale kant dan aan de fysieke kant, want mensen met een ereader kunnen het boek meteen kopen en lezen.’

Recent hebben een aantal grote uitgeverijen in de VS aangegeven dat ebooks nu voor rond de 8 procent van de totale omzet uitmaken. In dezelfde tijd vorig jaar was dat nog 3 tot 5 procent. Volgens sommige analisten kan dat aandeel binnen twee jaar oplopen tot 20 tot 25 procent.

(Via: Wall Street Journal .)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER