Txtr en Asus werken samen aan Europese ebookwinkel

0

De Taiwanese fabrikant Asus heeft het Duitse bedrijf Txtr ingeschakeld om onder naam van Asus in heel Europa ebooks te gaan verkopen. De ebookwinkel moet nog deze herfst in Duitsland, Groot-Brittanië, Spanje en Nederland van start gaan.

Asus, wereldwijd een van de grootste netbook- en laptopfabrikanten, zal op de IFA 2010 in Berlijn de deal met Txtr officieel bekendmaken. Txtr heeft voor de ebookwinkel naar eigen zeggen afspraken gemaakt met alle grote uitgevers die in Europa ebooks aanbieden.

Klanten van de nieuwe ebookwinkel zullen de ebooks zowel op tablets als ereaders moeten kunnen lezen. Daar zitten naar alle waarschijnlijkheid ook producten van Asus zelf tussen. Het bedrijf kondigde maanden geleden namelijk al aan zowel met ereaders als tablets te komen.

Txtr zal de ebookwinkel onder de naam van Asus op de markt brengen. De opbrengsten van de winkel zullen tussen de twee bedrijven verdeeld worden. Volgens het hoofd van Txtr lopen de contacten tussen Asus en Txtr terug tot aan het begin van het jaar. Na de start van de ebookwinkel in Duitsland, Groot-Brittanië, Spanje en Nederland in dit najaar, zullen de andere Europese landen in een later stadium volgen. Mogelijk zal de ebookwinkel later ook wereldwijd ebooks gaan aanbieden. Txtr sluit daarnaast afspraken met andere ereader- en tabletfabrikanten niet uit.

Txtr runt op dit moment een Duitse ebookwinkel maar is in Nederland vooral bekend vanwege de apps die het bedrijf heeft ontwikkeld. Met deze apps voor iPhone, iPad en Android-apparaten is het mogelijk beveiligde Nederlandstalige ebooks van bijvoorbeeld Bol.com, Selexyz en Libris/Blz. op smartphones en tablets te lezen. Verder is Txtr ook bezig met de ontwikkeling van een eigen ereader. Deze is echter al diverse keren uitgesteld en het is onzeker of de Txtr-ereader ooit nog op de markt komt.

(Via: Wiwo.de.)

Vorig artikelMeer ebooks dan hardcovers voor nieuw boek HarperCollins
Volgend artikelCybook Orizon binnenkort beschikbaar
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in