Belgisch maandblad Eos publiceert weekblad op iPad

0

Het wetenschapstijdschrift Eos heeft een iPad-app genaamd ‘Eos – Weekblad over wetenschap’ gelanceerd. Terwijl het gedrukte magazine hoofdzakelijk bestaat uit achtergrondverhalen, wil Eos met deze wekelijkse iPad-edities sneller inspelen op de wetenschappelijke actualiteit.

‘De behoefte aan een snellere berichtgeving over wetenschap en technologie werd de voorbije jaren steeds groter’, aldus Eos-hoofdredacteur Raf Scheers op de website van Eos. ‘Wetenschappelijke instellingen en onderzoekers communiceren niet alleen veel meer dan voorheen, er is ook een grotere vraag naar wetenschappelijke duiding bij de actualiteit, of het nu gaat over de tsunami en de kernramp in Japan, de uitbarsting van een IJslandse vulkaan of het proefveld met ggo-aardappelen in Wetteren. Met onze wekelijkse iPad-uitgave brengen we nieuwe, aangepaste inhoud en zijn we meteen mee.’

Naast artikelen uit Eos, biedt de iPad-toepassing een selectie van artikelen uit de zusterbladen Psyche & Brein en Scientific American, alsook blogposts van het blogportaal Scilogs. Dit alles wordt opgesmukt met extra beelden, podcasts, video’s en animaties.

Een voorbeeld van een interessante toevoeging is de rubriek ‘Geheimen uit onze musea’, waarin objecten uit de archieven van Belgische musea aanschouwelijk gemaakt worden in 3D. Deze rubriek is enkel beschikbaar via de iPad-editie.

De applicatie van Eos is gratis te downloaden in de App Store, en bevat twee kosteloze proefnummers. Elke donderdagavond kan je een nieuwe editie van het digitale weekblad aankopen voor 2,39 euro.

Ook als je geen iPad hebt, kan je artikelen uit Eos, Psyche & Brein en Scilogs in digitale vorm lezen, door je te abonneren op hun artikelkanalen op eLinea.

(Via: Eos)

Vorig artikelNieuwe Nederlandse digitale uitgeverij voor de jeugd
Volgend artikelNieuws-app Zite overgenomen door CNN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in