Kindle Fire meest gebruikte leestablet onder Amerikaanse kinderen

0

De Kindle Fire is de iPad voorbij gestreefd als populairste leestablet onder Amerikaanse kinderen. Een jaar geleden was de iPad nog de meestgebruikte tablet om digitale kinderboeken van te lezen.

Amerikaanse kinderen van 2 tot 13 jaar lezen in de klas echter nog het meest digitale boeken op laptops en desktops, blijkt uit een onderzoek van Digital Book World in samenwerking met PlayCollective. Thuis is dat anders. Daar leest 27% van de kinderen die digitale boeken lezen primair op een Kindle Fire. De iPad volgt op de tweede plek met 20%. Een jaar geleden waren de percentages andersom, 22% voor de iPad versus 20% voor de Kindle Fire.

Een andere interessante uitkomst is dat ouders over het algemeen bereid zijn meer te betalen wanneer een digitaal kinderboek duidelijk educatieve doeleinden heeft.

Digital Book World hield in mei dit jaar een onderzoek onder 750 ouders van kinderen die digitale boeken lezen. Het gaat om een vervolg van een onderzoek uit januari. Toen bleek al dat 85% van de digitaal lezende kinderen dit minimaal eens per week deed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in