Disney Digital Books zijn geen ebooks

0

Disney heeft gisteren een nieuwe website gelanceerd waarop kinderen in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar digitaal Disneyboeken kunnen lezen. Disney Digital Books zijn beslist geen ebooks, zei Disney gisteren in de webcast. Ze kunnen niet gedownload worden en zijn alleen beschikbaar via een speciale website waarvoor een abonnement dient te worden afgesloten.

Disney heeft er bewust voor gekozen om een webapplicatie neer te zetten in plaats van ebooks te laten downloaden naar een ereader of ander apparaat. Disney vindt dat de zo bekende Disneymagie niet kan worden overgebracht naar de huidige ereaders. Hiermee gokt Disney ook op waar de digitale leesmarkt over drie tot vijf jaar zich zal bevinden.

Via het abonnement dat $80 per jaar kost, kunnen de Disneyboeken gelezen worden. Er zijn verschillende afdelingen op de site: een Look & Listen afdeling voor de beginnende lezer, waar de boeken worden voorgelezen door een stemacteur met op de achtergrond muziek en geluidseffecten. De gevorderde lezer kan zelf boeken lezen en bladzijdes omslaan. Als hij een woord niet weet, kan het kind erop klikken en dan wordt het woordje uitgesproken. Om het geheel af te maken, zijn er quizzen zodat begrijpend lezen gestimuleerd wordt en trivia voor wie er meer van wil weten.

Er kan ook een gratis proefabonnement worden aangemaakt. Dan krijg je 7 digital books tot je beschikking en een “storybuilder” waarmee je een eigen Disneyverhaal kunt samenstellen. Er zijn op dit moment meer dan 500 Disney Digital Books beschikbaar op de website. De titels variëren van Winnie the Pooh and Tigger Too tot Hannah Montana: Crush-tastic.

Disney ereaderplannen
Disney heeft plannen om over een aantal jaar ook ereaders en smartphones uit te brengen waarop gelezen kan worden. Voorlopig willen ze zich eerst op de website concentreren. De website is er niet alleen om kinderen weer aan het lezen te krijgen. Er moet natuurlijk ook op verdiend worden. Disney ziet mogelijkheden in de onderwijssector, met name in Europa, om talen aan te leren middels Disney Digital Books.

(Via: New York Times.)

Vorig artikelWattpad kiest ePub
Volgend artikelApple tablet geruchtenstroom weer op gang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in