Apple tablet geruchtenstroom weer op gang

0

Op 9 september 2009 hield Apple de conferentie waarin volgens de geruchten een nieuwe tablet pc zou worden geïntroduceerd. Dit was niet het geval. De volgende dag begon de geruchtenstroom over een Apple tablet die als ereader zou kunnen functioneren opnieuw. Het product is nog nooit bevestigd door Apple, maar iedereen denkt dat het moet bestaan. Gisteren kwamen er echter zeer gedetailleerde geruchten van iLounge, een onafhankelijk informatiewebsite over Apple’s producten.

Volgens de huidige stroom geruchten zou de Apple tablet een 10 inch versie van de iPhone zijn. Ongeveer even groot als de iRex DR1000S. In eerste instantie was er een 7 inch prototype, maar dat werd waarschijnlijk te klein bevonden. De resolutie moet zo rond de 1280 x 720 gaan liggen, aldus iLounge. Het apparaat zou er ongeveer uitzien als een uitvergrote iPhone 3GS.

Er is nog niks bekend over processorsnelheid, opslagcapaciteit en geheugen, maar de bron die iLounge citeert zegt dat het tablet gebruik zal gaan maken van iPhone OS. Er zal een 3G versie komen, maar ook een zonder 3G. Het is niet de bedoeling dat het apparaat gaat concurreren met netbooks. Het zou een grotere mediaplayer moeten zijn waarop je met gemak films of tv kunt kijken, spelletjes kunt spelen en magazines of ebooks kunt lezen.

iLounge heeft ook een lanceerdatum: op of rond 19 januari 2010. De tablet zou dan rond mei of juni van volgend jaar in de winkels moeten liggen. Zo werd ook de iPhone gelanceerd in 2007.

iLounge voorspelde in mei 2009 al de iPod Nano camera voor de afgelopen conferentie. Hoewel iLounge een goede reputatie heeft op het voorspellen van Apple producten, maakt de website hier wel een voorbehoud. Apple lanceerde de nieuwe producten gelijk met Macworld, een conferentie van Apple-liefhebbers in San Francisco. Deze was altijd in januari. Apple heeft al aangekondigd dat 2009 het laatste jaar was, dat ze hieraan meededen. Omdat Apple nu niet meedoet aan Macworld, kan het zijn dat de lancering voor januari niet doorgaat. Bovendien heeft Steve Jobs het laatste woord in de lancering: er is een kans van 80% dat de tablet de markt haalt, volgens de bron van iLounge. Maar als Jobs “nee” zegt, dan is het ook echt “nee”. En dan hebben we ook in 2010 geen ereader van Apple.

(Via: Mashable.)

Vorig artikelDisney Digital Books zijn geen ebooks
Volgend artikelScarab e-tijdschrift op de iPhone en iPod Touch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in