Scarab e-tijdschrift op de iPhone en iPod Touch

0

Naast ebooks lezen op je iPhone of iPod Touch kun je er nu ook een tijdschrift op lezen. Scarab is een literair magazine voor hedendaagse poëzie en verhalen. In de app worden de werken voorgelezen door de auteur zelf. Iedere aflevering bevat 11 nieuwe exclusieve gedichten en verhalen.

Naast ieder werk staat ook een foto van de auteur. Zo heb je een stem en een gezicht bij het werk dat wordt aangeboden. Als je op een verhaal of een gedicht tapt, downloadt de applicatie de audio naar je iPhone of iPod Touch en je kunt direct luisteren naar de tekst.

De app kost €0,79. Maar net als met een gewoon tijdschrift moet je de app iedere keer opnieuw aankopen als je de volgende aflevering wil hebben. Voordat je hem koopt, krijg je te zien welke auteurs in het tijdschrift staan. Bovendien krijg je een gratis gedicht en een gratis verhaal. Via “in app” kopen, kun je vanuit de applicatie het nieuwe nummer aanschaffen.

Ook is er een transcriptie beschikbaar van een interview met een auteur. De podcast daarvan is gratis beschikbaar op de site.

Scarabmag “gelooft net als Ezra Pound, dat ‘Man reading should be man intensely alive. The book should be a ball of light in one’s hand.‘ Goede verhalen en poëzie zijn zoals die bal van licht: het helpt ons de wereld duidelijker te zien.”(Via: Wired.)

Vorig artikelApple tablet geruchtenstroom weer op gang
Volgend artikelStudon maakt stappenplan voor ereaders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in